Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Hevoset
(5 kuvaa)

1 / 5 Seuraava-->
Falla Melody "Falla"
Falla Melody.jpg

Falla Melody

"Falla"

Nimi: Falla Melody Rotu&Sukupuoli: Hollannin puoliverinen, tamma
Syntymäaika: 28.04.2013 Väri&Merkit: Tummanrautias, kuonopilkku
Säkäkorkeus: 161cm Omistaja: Juliet VRL-13890
Rekisterinumero: VH14-012-0024 Kasvattaja: Meuritan VRL-13099
Koulutus: HeA, 100cm Hoitaja: ?

Luonnekuvaus:

Falla Melody eli Falla on pieni ja lempeä tamma, joka on oikea söpöstelyn maailmanmestari kauniine silmineen ja tähtineen. Nimen alkuosa Falla tarkoittaa islanniksi virhettä, mutta tämä nuoren sydämen omaava tamma on täydellinen ilopilleri jokaiseen päivään. Kiltti ja reipas tamma, joka rakastaa rapsutuksia ja huomiota.

Taluttaessa Falla on luottavainen ja kulkisi taluttajan perässä vaikka maailman ääriin. Ei hösellä omiaan ja tarhasta hakiessa tulee portille vastaan nimen kuullessaan. Traileriinkin tamma menee nykyään lähettämällä, vaikka nuorempana siinä oli ongelmia.

Hoitaessa tyttö nauttii suunnattomasti huomiosta ja tykkää muutenkin ihmisten huomiosta, täydellinen halinalle;) Suorasta

an nauttii jalkojen nostelusta ja korvien näpläilystä, muutenkin seisoo nätisti paikallaan välillä tarkkaillen hoitajan tekemisiä. Pystyy hoitaa sekä käytävällä kuin karsinassa jopa vapaana ilman että lähtee liitämään paikalta.

Ratsastaessa tamma taitaa jo Helpon A:n ja kokoajan oppii lisää. Esteitä Falla suorastaan rakastaa ja on innokas hyppimään vaikka kuinka kauan. Tamma tykkää työnteosta ja sen se osoittaakin aina kun mahdollista. Hevosen keskittyminen ja kuuliaisuus on ihailtavalla tasolla ja ratsastajan miellyttäminen tuntuu olevan Fallalle hyvin tärkeää sillä antaa ratsastajan virheitä anteeksi, joten tamman selkään uskaltaa päästää myös vähän kokemattomia. Fallasta kyllä löytyy myös kuuman kisahevosen luonne, mutta se tulee esiin vasta kun esteet alkavat nousta metrin yläpuolelle.

 

Sukutaulu:

i. SFW Big Capitol ii. Rambo III evm iii. Reima evm
iie. Murray evm
ie. Bella II evm iei. AnnaBella evm
iee. Bellatrixie evm
e. Kashire ei. SFW Majestery Rollo eii. Sound Of The Thunder evm
eie. Terence
ee. Cesilia evm eei. Kesaya evm
eee.Natalie evm

 

Kilpailukalenteri:

Päivämäärä: Kutsu: Luokka: Sijoitus:
10.08.2015 Star River Tutustumis 9/17
00.00.0000     00/00

Palkinnot:

 

Varusteet:

          

    

                    

  

 

 

Päiväkirja:

29.07.2015 

Kuljen väsyneenä talliin tekemään aamutallia. Viereisestä tarhasta kuuluu Fallan iloinen tervehdys.

-Terve pikkunen. Tuon ruoan kohta., ilmoitan tammalle.

Kävelen talliin ja saan kuulla hevosten hirnuntaa. Napautan valot päälle ja astelen heinälään. Heinälässä jaan jokaisen kaura annoksen ja lähden jakamaan ne kaikille. Hevosten saatua ruuat karsinoihin ne alkavat mässyttämään, kuin kilpailussa konsanaan. Matkaan takaisin heinälään ja täytän kottarit heinillä. Karsinoihin laitan pienet määrät. Käyn täyttämässä kottarit uudestaan ja vien tarhoihin paljon heinää. Lakaisen tallikäytävän heinistä. Käyn hakemassa Fallan tarhasta ja kiinnitän käytävälle. Harjatessani Falla seurasi kiinnostuneena tekojani. Kavioita putsatessa Falla kannatteli jalkaan hyvin ylhäällä. Neljännen kavion putsattuani Falla jäi kannattelemaan sitä. Naurahdin ja jatkoin harjaamista. Otin Fallalle pintelit ja kierritin ne tiiviisti Fallan jalkaan. Otin Fallan satulan ja asetin tamman selkään. Otin Fallan martingaali ja pujautin sen neidin kaulan ympärille. Satulävyöhön pujautin martingaalin satulavyö osan ja kiinnitin satulavyön. Nappasin Fallan suitset ja avasin ristityksen. Laitoin riimun kaulalle ja pujautin suitset Fallan päähän. Laitoin vielä itselleni kypärän, hanskat, chapsit ja turvaliivin. Talutin Fallan kentälle, jossa oli eiliseltä valmennukselta jäänneitä esteitä. Kiristin satulavyön ja laitoin martingaalin suoraksi. Laskin jalustimet ja kiipesin eloisan tamman selkään. Tamma odotti, kun minä lyhensin jalustimia esteille. Annoin pohkeita ja Falla lähti kävelemään reippaasti eteenpäin. Kävelimme pitkät alkukäynnit. Otin ohjat itselleni ja Falla tuli heti kuulolle. Siirsin tamman pienillä pohkeilla rauhalliseen raviin. Tein kiemurauria ja pääty-ympyröitä. Aluksi Falla oli hieman tahmea ravissa, mutta parin ympyrän jälkeen tamma toimi täydellisesti. Jatkoin ravissa suoraa uraa pitkin ja tein ravi-käynti-pysähdys-ravi siirtymisiä. Falla totteli apuja. Annoin Fallalle laukka-avut ja Falla nosti laukan moitteetta. Käänsin Fallan ympyrälle. Asetin ja taivutin. Falla teki kaiken täydellisesti. Aloitin hyppäämän pientä ristikkoa. Falla imi esteelle ja hyppäsin kauniin hypyn suurella ilmavaralla tai siltä se ainakin tuntui. Ohjasin Fallan 60sentiselle. Falla imi taas ja teki pehmeän hypyn suurella ilmavaralla. Noin kymmenen esteet jälkeen oltiin edetty metriin. Yritettäisiin Fallan enkkaa. Käänsin Fallaa 110 sentin esteelle. Falla eteni päättäväisesti. Esteellä se ponnisti ja hyppäsi esteen pehmeästi. Ilmavara ei ollut suuri, mutta se ei haitannut. Fallan enkka oli 110cm. Hienoa! Laukkasin Fallalla ympyrällä vähän aikaa, jotta liiat höyryt pääsisivät. Siirsin tamman raviin. Annoin vähän lyhyemmät ohjat ja keventelin rauhassa. Falla venytti päätään alas. Parin kierroksen jälkeen siirryttiin käyntiin. Falla roikotti päätään ja käveli rauhassa. Pysäytin Fallan ja hyppäsin alas selästä. Talutin tammaa niin kauan kuin hengitys oli tasaantunut. Vein Fallan talliin. Otin varusteet pois ja pyyhin sienellä hikisempiä kohtia. Laitoin tammalle vielä talliloimen ja vein karsinaan. -Juliet

 

 

HEVONEN EI OLE OIKEA, VAAN VIRTUAALIHEVONENTALLI ON VIRTUAALITALLI
©2019 Kaurakedon virtuaalitalli - suntuubi.com